Chiquilla
Home

Op zaterdag 31 juli 2010 was Tango gedekt door Rocky (fam. Reefs) en 4 weken later bleek dat Tango zwanger was van minimaal 2 pups. Ze was 2 oktober uitgerekend.
Op vrijdag morgen 1 oktober wilde Tango niet meer eten. Dus volgens mij was de bevalling begonnen. Ze lag lekker op de bank te slapen en te hijgen. Om half zes kwam er een vruchtblaasje. Alleen de weeën lieten op zich wachten. Uit eindelijk kwamen de weeën alleen waren ze niet krachtig genoeg. Besloten werd om een keizersnede te gaan doen. Onderweg naar Zeist kwamen de pootjes, alleen wilde de pup er niet uitkomen. Met hulp van de dierenarts werd de pup uiteindelijk geboren, helaas had het voor haar te lang geduurd. Ze had het niet overleefd. Tango ging onder het mes en er werd nog 1 jongetje geboren. Mama Tango en zoontje lekker naar huis. Uitrusten en voor de pup zorgen.
Dit was helaas niet het geval. Tango werd ziek, ging overgeven en had diaree. Dit overgeven was niet meer te stoppen, waardoor ze uitgedroogd raakte. Niets hielp, waardoor werd besloten om haar te laten opnemen in Utrecht op IC. Daar concludeerde men dat ze nierfalen had. Haar zoontje kon na bemiddeling van Dirk Sterk onder gebracht worden bij de Fam. Hoolwerf te Lemmer. Zij hadden op dat moment een nest liggen van 4 dagen oud. Gelukkig wilde mama Rosita dit jongetje adopteren. We hoefden ons geen zorgen te maken over Cupido (zo hadden we hem genoemd). Maar de zorgen over Tango bleven groot. Zo groot zelfs, dat we uiteindelijk Tango na 8 dagen IC mee naar huis namen. De problemen waren niet opgelost.
We hebben Tango geknuffeld, zeer goed verzorgd met al onze liefde die we hadden, maar we moesten toch woensdag 13 oktober met pijn in ons hart haar laten inslapen. Alles wat wij en Tango hadden gedaan mocht niet baten. Ze is nu in de Hondenhemel.

 


Dogs Leaves Paw Prints on your Heart..........
Tango's Home page